Bettingvinst på Patriots i Super Bowl

Nyligen gick Super Bowl av stapeln och i finalen stod Los Angeles Rams mot New England Patriots vilket slutade med en jordskredsseger för Patriots. Och ingen var nog gladare än quarterbacken Tom Brady som för sjätte gången i karriären fick lyfta segerbucklan – vilket inte alls var det resultat man väntat sig från spelbolagens sida.

Trodde du att New England Patriots skulle kamma hem vinsten i Super Bowl tack vare den 41 årige quarterbacken Tom Brady? Om du ”did put your money where your mouth is” som man säger på engelska och la ditt bet via Svenska Spel casino kunde du säkerligen plocka ut en hel del. I finalen mot Los Angeles Rams som spelades under söndagsnatten tog sig Patriots en historisk seger tack vare Brady som för sjätte gången i karriären fick ta emot vinstpokalen till ljudet av publikens jubel. Och det var ingen liten vinst det handlade om. 13 mot 3 slutade matchen, men vägen hit var inte helt självklar och många hade nog hög tro till att det faktiskt skulle vara det hungriga Los Angeles Rams som skulle vinna tack vare sin oväntade finalplats mot alla odds. Inte minst var detta något som i alla fall de olika bettingbolagen trodde.

En oväntad vinstskräll

I Göteborgs Posten beskriver man mötet mellan de två finallagen som en kamp mellan de gamla och rutinerade (Patriots) mot de unga och hungriga (Rams) där gamlingarna kammade hem segern. Dock blev matchen inte den mest rafflande i Super Bowls historia, den var egentligen rätt händelselös och Patriots fullkomligt krossade Rams vilket gav dem en vins på 13 mot 3, den mest poängfattiga finalen sedan 1971 då matchen slutade 14–7 till Miami Dolphins. Men att det skulle vara Patriots som skulle vinna var i alla fall det mest otippade. Från bettingbolagens sida var det snarare Rams som tippades som vinnare, men skenet bedrog och dem som höll tron på Tom Brady, trots hans för sportens höga ålder, blev rikligt belönande – självklart beroende på hur högt de vågade satsa. Brady själv är dock ödmjuk. I eftermatchintervjun som bland annat Sveriges Television rapporterade om säger han till reportrarna hur otroligt glad han är för vinsten och att Rams spelade bra, hade en bra spelidé och gav Patriots ett fullgott motstånd med ett fantastiskt försvar – men om han verkligen menade detta är det ingen som vet helt säkert.

Information om Tom Brady:

  • Han är född 1977 i San Mateo i Kalifornien, vilket gör honom till den äldsta startande quarterbacken att vinna Super Bowl.
  • Han har spelat för New England Patriots sedan 2000.
  • Han vann sin första Super Bowl 2002 och sin sjätte vinst nu 2019, båda för New England Patriots.
  • Vinsterna i Super Bowl gör honom till den som vunnit fler NFL-finaler än någon annan spelare.
  • Han är den spelare som deltagit i flest NFL-finaler av alla spelare hittills, nio gånger.
  • Han har lovat att han inte är färdig än – efter årets seger känner han, trots sin ålder, sig redo för fler matcher och kanske till och med en vinst till i framtiden.

Ingenting är större än Super Bowl Sunday i USA

”In the American sports betting world, nothing is bigger than the Super Bowl.” – skriver ESPN, den amerikanska sportkanalen som sänder just Super Bowl, på sin hemsida. Inför mötet mellan Los Angeles Rams och New England Patriots skrev man även att mer pengar kommer bettas på Super Bowl LIII än vad det kommer göras på någon annan typ av amerikans sport. Det är inte så konstigt. I USA är Super Bowl Sunday nästintill ett högtidsfirande och du kan betta på allt från the coin flip i början av spelet till vilken färg drycken Gatorade har som traditionellt halls över det segrande lagets coach – och bettar man rätt kan man gå hem med riktigt stora vinster, men bettar man fel kan man förlora allt man har.

Scroll to top