Vinner Hammarby Allsvenskan?

Hammarby IF:s fotbollsförening har vunnit Allsvenskan en gång, 2001, och vann Superettan 2014. Kommer de att vinna allsvenskan i år igen? Det känns inte alls omöjligt, även om det är långt kvar av säsongen.Hammarby på Tele2 Arena

Bajen är laget som har det högsta publiksnittet i Allsvenskan på sina hemmamatcher, men som har den föga hedrande tolfteplatsen i Allsvenskans maratontabell. Att klubben har många fans beror alltså inte på idrottsliga framgångar, utan det är något annat som lockar. Hammarby förknippas med Södermalm, hela Söderort, arbetarklass och vänsterpolitik, och om man gillar en eller flera av dessa saker, då är Hammarby ofta laget man väljer, även om man inte bor i stockholmsområdet.

Bajen i topp

Hammarby är dock inte sämst i Allsvenskan, snarare tvärt om. Just nu ligger man i toppen, efter fem spelade matcher och fyra vinster.

Med den nye huvudtränaren Stefan Billborn, och spelare som relativt nye Muamer Tankovic, trotjänaren Kennedy Bakircioglu och hemvändaren Erkan Zengin har man visat att man har stora planer för året, och än så länge har laget överträffat de flestas förväntningar. Så här ser resultatet ut efter fem spelade matcher i Allsvenskan:

  • Vinst mot Sirius hemma 1 april (3-1)
  • Vinst mot Göteborg borta 10 april (1-2)
  • Vinst mot BP hemma 16 april (4-0)
  • Vinst mot Norrköping hemma 19 april (2-1)
  • Oavgjort mot Häcken borta 22 april (2-2)

Bajen ligger också i topp i den allsvenska tabellen, före AIK och Norrköping. Men än så länge kan mycket hända, och man får inte glömma att laget förlorade mot Elfsborg i Svenska Cupen 4 mars. Nästa match blir ett stockholmsderby mot Djurgården på Tele2 Arena 29 april.

Scroll to top